april 2017

Peer's recept van de maand april

komkommersalade maken met Soluvert

Frisse komkommersalade


Komkommers zijn zo veelzijdig! Of je het alleen zo eet of op een broodje kaas. Een komkommer maakt van iets simpels, toch iets zaligs. Vooral als je zelf komkommers hebt gezaaid. Met vandaag een frisse komkommersalade op het menu.

Wat heb je nodig?

  • 1 komkommer
  • 2 limoenen
  • 2 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel ketjap asin
  • 1 rode peper
  • 2 bosuitjes
  • 4 eetlepels ongezouten pinda’s
  • een halve krop ijsberg sla

Stap voor stap

Stap 1
Verwijder het zaad van de peper. Snij van het vruchtvlees van de peper hele fijne reepjes. Pers de limoenen en meng het limoensap met de bruine basterdsuiker, fijngesneden peper, ketjap en 3 eetlepels water.

Stap 2
Schil de komkommers, snij deze doormidden en verwijder het zaad. Snij de komkommer in plakjes. Snijd de ijsbergsla in repen en de bosuitjes in schuine ringetjes. 

Stap 3
Verdeel de sla, komkommerplakjes en bosui ringetjes over een schaal. Doe de dressing erover en bestrooi het met de finishing touch: grof gehakte pinda’s. Eet smakelijk!


Volgende maand..


Volgende maand behandelen wij een ander product en een heerlijk moestuinrecept van Charlotte of Peer. Ook benieuwd? Volg ons nu op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest