september 2017

Charlotte's recept van de maand september: Gevulde paprika

mar5-gevuldepaprika-3.png
Snel en makkelijk! Elke maand hebben wij een passend recept voor de maand of aan het Soluvert tuinproduct dat we uitlichten. Deze maand is het de gevulde paprika. Niet te vergelijken met compost natuurlijk, maar wat wel een overeenkomst is, is dat we met de juiste mix van diverse structuren tot de juiste smaak en voeding komen. Laten we maar gaan beginnen.
 

Wat heb je nodig?

  • 4 paprika’s 
  • 300 gram gehakt
  • 1 uitje
  • 1 bol mozzarella
  • 200 gr champignons
  • 1,5 eetlepel pesto
  • verse basilicum (optioneel)
  • Peper en zout naar smaak
  • Ovenschaal
 

Stap voor stap

Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd het uitje fijn en bak deze glazig. Voeg het gehakt toe en bak deze rul. Snijd de champignong en bak ze in de pan. Voeg eventueel basilicum toe. Zet het vuur uit en roer de pesto door het gehakt en breng deze op smaak met peper en zout.  
 
Stap 2
Snijd de paprika’s doormidden en verwijder de zaadjes. Vul de paprika met het gebakken mengsel. Snijd de mozzarella in stukjes en verdeel deze over de gevulde paprika’s en zet deze een half uur in de ovenschaal in de oven. En klaar!
 

Volgende maand..

Volgende maand behandelen wij een ander product en een heerlijk moestuinrecept van Charlotte of Peer. Ook benieuwd? Volg ons nu op Facebook, Instagram en Pinterest