mei 2017

Charlotte’s recept van de maand mei

recept-517098170.jpg

Paprika ovenschotel (met gehakt)

Het handige van een ovenschotel is dat je deze s ‘morgens kunt voorbereiden en in de avond in de oven kunt doen. Laten we net eigen paprika’s geplant hebben die we hier heerlijk bij kunnen gebruiken.

Wat heb je nodig?

  • 1 rode paprika
  • 350 gram gehakt (optioneel)
  • 800 gram aardappelen
  • 1 scheutje melk
  • 2 teentjes knoflook
  • 70 gram tomatenpuree
  • 100 ml water
  • 50 gram geraspte kaas
  • een zak Italiaanse roerbakgroenten
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • Peper en zout naar smaak

 

Stap voor stap

Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden en schil ondertussen de aardappels. Kook deze 20 minuutjes. Giet de aardappels vervolgens af en stamp ze tot een puree met een scheutje melk, peper en zout naar smaak. 

Stap 2
Snijd de paprika en knoflook in stukjes. Mocht je er gehakt in willen, bak je deze in olie rul en voeg daar de paprika, knoflook, Italiaanse kruiden, roerbakgroente en peper en zout naar smaak aan toe. Bak deze ongeveer 5-6 minuten samen en voeg daar de tomatenpuree en water toe. Meng alles goed door elkaar en zet dan het vuur uit.

Stap 3
Verdeel het mengsel over de bodem van je ingevette ovenschaal en schep daaroverheen de aardappelpuree. Maak het af met gerapte kaas en zet deze paprika ovenschotel ongeveer 20-25 minuten in de oven. Eet smakelijk!


Volgende maand..

Volgende maand behandelen wij een ander product en een heerlijk moestuinrecept van Charlotte of Peer. Ook benieuwd? Volg ons nu op YouTubeFacebook, Instagram en Pinterest