maart 2017

Charlotte's recept van de maand maart: Pastinaakpuree

soluvert_pastinaakpuree_moestuinrecept_.jpg

Pastinaakpuree met tijm en knoflook

Pastinaak uit eigen tuin, je kunt ze in de zomer of rond de herfst oogsten. In de zomer hebben ze een frisse smaak en in de winter een warmere volle smaak. Al met al, met een pastinaakpuree is het altijd verrassend!

Wat heb je nodig (4 personen)

  • 300 g kruimige aardappelen
  • 75 gram Italiaanse kaas, zoals Pecorino Romano
  • 600 gram pastinaken
  • 2 tenen knoflook
  • 10 takjes tijm
  • 1 el olijfolie


Stap voor stap

Stap 1
Schil de aardappelen en snijd deze in gelijke stukken. Schil de pastinaak en snijd ze in stukken van 2 centimeter. Kook ze gezamenlijk 20 minuutjes met water en zout.

Stap 2
Rasp de Italiaanse kaas en pluk je blaadjes van de takjes tijm. 

Stap 3
Giet de aardappelen en pastinaak af, voeg de blaadjes tijm en Italiaanse kaas toe en stamp dit alles tot een puree met een stamper. Breng het op smaak met knoflook, peper en zout. Voeg de laatste stap olijfolie toe en eet smakelijk! 
 

Volgende maand..

Volgende maand behandelen wij een ander product en een heerlijk moestuinrecept van Charlotte. Ook benieuwd? Volg ons nu op Facebook, Instagram en Pinterest.