februari 2017

Charlotte's moestuinrecept

aardappelschotel.jpg

Aardappelschotel met geitenkaas

Nu je toch weet hoe je aardappelen kunt poten kan je met de oogst heerlijke gerechten mee maken. Daarom deze maand een moestuinrecept met (vers uit eigen tuin) aardappelschotel met geitenkaas.

Wat heb je nodig (4 personen)

  • 700 g aardappelen
  • 200 ml melk
  • 2 groene paprika's
  • 2 tenen knoflook
  • 400 g champignon roerbakmix (zak)
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 150 g geraspte geitenkaas (zakje)
  • 3 el olijfolie

 

Stap voor stap

Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schep de aardappelen in de ovenschaal, breng deze op smaak met peper en zout en schenk de melk erover. Snijd de paprika's in reepjes en de knoflook fijn. Meng de champignonroerbakmix met de paprika, knoflook, tijm en de helft van de kaas. Breng dit op smaak met peper en zout. Verdeel dit over de krieltjes.

Stap 2
Strooi de rest van de kaas erover en besprenkel het met olie. Dek de schaal af met aluminiumfolie. Schuif de schaal in de oven en bak de aardappelschotel in 40 min. goudbruin en gaar. Verwijder na 20 min. de aluminiumfolie. Verdeel het gerecht over borden. Eet smakelijk!

Volgende maand..

Volgende maand behandelen wij een ander product en een heerlijke moestuinrecept van Charlotte. Ook benieuwd? Volg ons nu op Facebook, Instagram en Pinterest